calibrare-kern
1. Document oficial

Laboratorul de etalonare KERN DAkkS este acreditat prin intermediul Serviciului de Acreditare German. Certificatul de calibrare si etalonare DAkkS este recunoscut pe plan international si este disponibil in mai multe limbi.

2. Articolul care trebuie calibrat

Produsul ce trebuie calibrat impreuna cu tipul si modelul sunt comunicate initial pentru a stabili o oferta de pret. In acest fel sunt evitate erori iar certificatul de calibrare si etalonare va fi livrat in timp util.

3. Trasabilitate

Standardele de referinta ale laboratorului sunt acreditate si atent monitorizate in cicluri bine definite si actualizate constant la standardele nationale si internationale. In acest fel este asigurata trasabilitatea.

4. Autoritatea contractanta

Pe prima pagina a certificatului de calibrare si etalonare DAkkS este mentionat solicitantul si utilizatorul echipamentului calibrat.

5. Metrologie

Sunt efectuate trei teste metrologice in timpul verificarii DAkkS. Acestea consta in testarea repetabilitatii, verificarea preciziei cat si incarcarea excentrica.

6. Masurarea incertitudinii de masurare

Aceasta verificare este determinata individual pentru fiecare balanta sau cantar si este documentata in certificat.

7. Acuratetea

Precizia de utilizare a balantei/cantarului ofera incertitudinea cand operatorul foloseste instrumentul la fata locului. Aceasta valoare este stabilita printr-o formula matematica, este afectata de modificari de temperatura, durata de utilizare si alti factori.

8. Greutatea minima a esantionului (optional)

Cu cat greutatea esantionului este mai mica, cu atat este mai mare incertitudinea de masurare relativa. Pentru cei responsabili de procesele de cantarire, este important sa se determine abaterile care apar la stabilirea valorilor cele mai mici de sarcini. Determinarea greutatii minime a esantionului este importanta pentru determinarea preciziei de cantarire in raport cu greutatea esantionului.

9. Certificat de conformitate (optional)

Impreuna cu un certificat de calibrare si etalonare DAkkS, certificatul de conformitate serveste ca o confirmare documentata a faptului ca produsul indeplineste standardele UE.

Clientii ce doresc un certificat RENAR in limba romana, vor specifica acest lucru la comanda. Etalonarea se va efectua la laboratorul partener din Bucuresti.

Close Menu
×
×

Cart